Als uw kind begint te stotteren kunt u hier behoorlijk van schrikken. Denkt u dat uw kind stottert? Neem dan contact op met de logopedist. Dat kan ook direct online. Binnen onze praktijk is Monique Fransen gespecialiseerd in de begeleiding bij stotteren.
Twijfelt u over het spreken van uw kind? Vul dan de Screeningslijst in. Dit geeft u een indicatie van de ernst van de situatie.
De behandeling
Tijdens de eerste afspraak luisteren we allereerst naar hoe uw kind spreekt. Verder zal de logopedist veel vragen stellen over de spraak van uw kind en de situatie daaromheen.
Indien u de Nederlandse taal niet goed beheerst, hoeft dat voor de behandeling geen probleem te zijn. Wij kunnen uw kind toch helpen.
Er wordt een video-opname gemaakt van u en uw kind terwijl jullie aan het spelen zijn. Voor thuis krijgt u van ons een uitgebreide vragenlijst mee en ook een vragenlijst voor op school. Ook tijdens de volgende afspraken maken we vaak gebruik van video-opnames. We vragen u soms ook om een opname van thuis mee te nemen.
Door de video-opnames en vragenlijsten kunnen we precies zien wat het probleem van uw kind is. Daarna maken een plan over hoe we uw kind het best kunnen helpen. Het behandelplan wordt met u besproken, het liefst met beide ouders.
Stottertherapie is intensief maar ook heel leuk. De stottertherapie helpt uw kind, maar ook u, als ouder.
Ouders krijgen adviezen over hoe ze het beste met het stotteren om kunnen gaan. Ook wordt er uitgelegd hoe u thuis met uw kind kunt oefenen.
Helaas lukt het niet altijd om elk kind volledig van het stotteren af te helpen. Vaak lukt het wel om het stotteren te verminderen en heeft uw kind aan het eind van de therapie minder last van het stotteren.
Heeft u vragen over het stotteren van uw kind? Aarzel dan niet en neem contact met ons op.